Tuesday, October 23, 2007

"Kan Best Kalau Aku Jadi Boss"

:(

arah orang suka-suka hati
keja banyak pas jek kat kuli
cemana nak siapkan aku tak peduli
report siap jek aku nak nanti

korang nak kutuk aku belakang-belakang
cakap siang pandang-pandang
takut ade jek yang jadik lalang
kejap stuju, kejap kang kat aku la dia pi canang

orang lain sume salah
kalau aku salah jangan plak ko kesah
ko nak hangen itu ko punye masalah
nak slow talk ngan aku... kirim salam sajelah

kan best kalo aku jadi boss....
::sigh::


huhu.. what i like most when i'm in stress is that i managed to write a poem...
maybe not a grammatically-proper-Malay-poem one but hey.. it's my poem.. and my blog... hahaha

owh ya.. saya sudah kembali ke pejabat walaupun masih tiada perasaan untuk menyemak kod atucara jsp dan java...
walau bagaimanapun, selamat bertekun kerja!!
...and there's more...

Thursday, July 19, 2007

Puisi "Super-Duper" Stress

kelmarin...saya stress..
semalam.. saya sangat stress...
hari ini.. saya teramat-amat stress...

rasa tertekan
rasa macam nak belasah orang sampai pengsan
rasa macam tak best
rasa macam nak menangis
rasa macam hampeh
rasa air mata dah meleleh
rasa teraniaya
rasa serba tak kena
rasa macam nak pecat boss (hahaha bulehkah??)
rasa nak berambus
rasa geram
rasa macam-macam
rasa tak dihargai
rasa sakit hati
rasa sakit jiwa
rasa sakit segala-galanya
...and there's more...